Una gravació del 2014 de l’excomissari José Manuel Villarejo, que va publicar per primera vegada el diari ABC el juliol del 2022, ha aflorat novament aquest divendres enmig de la crisi en el govern espanyol provocada per l’anunci del president, Pedro Sánchez, de meditar la seva possible dimissió arran de la causa judicial oberta contra la seva dona, Begoña Gómez.

Aquesta gravació, que diversos mitjans espanyols han recuperat aquest divendres, mostra com Villarejo va informar el govern de Mariano Rajoy sobre negocis del sogre del president espanyol que estarien relacionats amb la prostitució. D’acord amb aquesta gravació, Villarejo oferia aquesta informació perquè el PP pogués “matar políticament” Sánchez quan li convingués. Aquesta conversa va ser enregistrada fa una dècada, unes setmanes després que Pedro Sánchez arribés a la secretaria general del PSOE.

Villarejo va revelar aleshores a Interior que el sogre de Sánchez tenia “saunes de pilinguis”, que gestionava la família de qui en aquell moment era líder de l’oposició. L’excomissari manifestava que la seva intenció era acabar amb la seva carrera i “matar-lo políticament”. La gravació és del 22 d’agost del 2014 i la conversa és amb Francisco Martínez, qui llavors era el secretari d’Estat de Seguretat i intermediari entre el policia i el ministre, Jorge Fernández Díaz.

Al cap d’una hora de conversa, segons informava el 2022 l’ABC, Villarejo va dir que mai havia explicat “a ningú” un assumpte que afectava el nou líder de l’oposició: “El sogre de Pedro Sánchez són tres germans (...) porten saunes de pilinguis, de tios i ties (...) i una de tios que estava al carrer San Bernardo”. En els darrers dies, diferents portaveus del PP han fet referència a les saunes enmig de la polèmica que rodeja a la dona de Sánchez.

"Un negoci de puta mare"

“És un negoci de puta mare, un pasta de l'hòstia -informa Villarejo a l’alt càrrec d’Interior-. Està tot a nom del germà gran, que és gai, és maricón, però després els altres dos per sota, el sogre i l’altre germà, són responsables, els que portaven la gestió, i aquesta és la història...”. Martínez reacciona amb sorpresa: “I Sánchez ho sap segur, sap perfectament a què es dedica el sogre...” “Sí, cony, ja m’explicaràs...”, li diu Villarejo.

L’excomissari considera aquesta informació el punt "dèbil" de Sánchez i insta al seu interlocutor a què el govern del PP ho faci servir quan li convingui: “Això és mortal, mortal. Quan faci falta... és un tema perquè només el tractis amb el president i amb el número 1, per un moment determinat dir-li ‘tenim tal informació...’”.  Martínez li contesta: “Això el mata, mataria políticament a qualsevol, un tio que va amb la bandera del rotllo aquest feminista i no sé què. Feminista i el tens ple de poloneses mamant polles a la sauna?”. Villarejo li dona la raó: “Mortal, Paco. Imagina’t quan me’n vaig assabentar... ¡Se’m va posar el rabo de l'hòstia!”

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!