L'assemblea nacional de Reagrupament ha ajornat la decisió sobre la seva relació amb el PDeCAT. La reunió celebrada aquest diumenge a Barcelona ha acordat que la formació extraparlamentària no renovarà el conveni amb el PDeCAT si no es posiciona "clarament" a favor de la Crida.

Així, l'organització defensa que la renovació de la relació amb el PDeCAT "no serà possible" fins que no s'aclareixi la posició del PDeCAT envers la Crida que impulsen Quim Torra, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, a la qual Reagrupament ja ha donat suport explícit perquè "encarna els principis i valors propis de l'associació des del seu origen".

Reagrupament afegeix que el conveni d’associació amb CDC, i després amb el PDeCAT, ha estat sempre un suport al projecte independentista dels presidents Artur Mas i Puigdemont, "i no tant als seus partits". "Per tant, seguint amb aquesta tònica, si el PDeCAT no es posiciona clarament a favor de la Crida, no serà possible la renovació del conveni", tal com ha argumentat Reagrupament en un comunicat enviat aquest dilluns a la tarda.