Reagrupament Independentista ha mostrat aquest diumenge el seu "ple suport" a la candidatura de Laura Borràs en les primàries de JxCat per escollir el presidenciable a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer. Així ho ha decidit aquest dissabte la seva junta Directiva Nacional, que es va reunir en sessió ordinària i telemàtica, segons han anunciat aquest diumenge en un breu comunicat difós a les xarxes socials. 

La portaveu de JxCat al Congrés i el conseller de Territori, Damià Calvet, pugnen en les primàries de JxCat després d'haver reunit els avals necessaris, després que Carles Puigdemont descartés concórrer en aquest procés per elegir el candidat a la investidura després dels comicis.

A disposició de Borràs

A més, Reagrupament no només ha donat suport a la candidatura de Borràs, sinó que també s'ha posat al "seu servei per tal d’ajudar-la en les properes setmanes, si així ho considera necessari".


El comunicat finalitza amb un missatge clar de suport a la candidata: "Ànims, Laura, i fem història tots junts. Sempre endavant!"

La resposta de Borràs

A través de les xarxes socials, Borràs ha donat les gràcies a Reagrupament pel "suport explícit" a la seva candidatura. Ens ha de permetre treballar, junts, pel veritable objectiu de país per avançar cap a la independència: guanyar les eleccions del #14F".

 

Reagrupament és un corrent fundat inicialment per l'exconseller d'ERC Joan Carretero i favorable a la via unilateral. Així doncs, malgrat ser una escissió d'ERC, el 2013 va signar un conveni de col·laboració amb la Convergència que liderava en aquell moment Artur Mas. A més, el 2017 va renovar el conveni amb el PDeCAT, formació hereva de CDC i que llavors dirigia Marta Pascal, però el 24 de juliol va anunciar que s'unia a les files del nou partit fundat pel president Carles Puigdemont.