Ciutadans, PSC i Catalunya Sí Que es Pot han comparegut aquest divendres al Parlament i han restat importància a les conclusions de la segona onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, segons les quals un 62'4% dels catalans que votaran en el referèndum són partidaris del 'sí' mentre que el 37,6% del 'no'. 

Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament, ha assegurat que les conclusions mostren que "cau l'independentisme" i que evidencien que "cada cop estem més a prop d'acabar amb el monotema". 

Des del PSC, la diputada Assumpta Escarp també s'ha mostrat escèptica sobre les conclusions del baròmetre CEO i ha assegurat que cal "ponderar els resultats amb la participació". Preguntada sobre el percentatge de votants socialistes a favor d'un referèndum unilateral ha assegurat que la consulta de l'1 d'octubre serà "un 9-N bis, però no un referèndum". 

Per la seva banda, el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha reivindicat la celebració del referèndum com una "bona manera de resoldre el conflicte polític" tot i que ha destacat que la "societat està dividida en dues parts pràcticament iguals". Davant aquestes dues valoracions, Coscubiela ha recordat l'aposta del seu grup per un referèndum "inclusiu, amb garanties i dotat de reconeixement internacional".