La notícia que el Tribunal Constitucional rebutja el recurs d'empara de Jordi Turull ha arribat aquest dijous, i ha provocat una barreja de sentiments al conseller empresonat i al seu entorn. "Per fi podrem anar a defensar-nos davant un tribunal seriós i reconegut", ha sigut la reacció que Turull ha fet arribar a la seva parella, Blanca Bragulat, a través d'una trucada telefònica. Bragulat ho ha explicat en una entrevista al programa Tot es mou de TV3, on s'ha mostrat contingudament contenta per portar el cas de l'1-O a Europa.

Amb el recurs d'empara contra la sentència del procés rebutjat al Tribunal Suprem, s'obre ara per Turull la porta a Europa i podrà presentar el seu cas davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Com s'ha notificat la decisió del TC?

Bragulat ha explicat que han conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació, i no ha pogut parlar amb Turull fins més tard perquè quan s'ha sabut els presos estaven en les seves cel·les, incomunicats. Aquest dimecres s'ha fet pública la resolució i s'ha notificat als advocats que el TC rebutja el recurs d'empara de Turull, i se sap que la decisió no ha sigut per unanimitat: els magistrats Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer han emès dos vots particulars. Tot i això, encara no hi ha sentència i no se sap quin són els arguments d'aquests dos vots.

Jordi Turull campanya eleccions Seu d'Urgell ACN

 "Per fi podrem anar a defensar-nos davant un tribunal seriós i reconegut", ha sigut la reacció que Turull ha fet arribar a la seva parella, Blanca Bragulat. / ACN

Tot i això, Bragulat ho ha considerat significatiu: "Aquesta vegada no han anat a una". D'aquí a uns dies, quan es publiqui la sentència, se sabrà més informació sobre el seu contingut.

Des de Junts, han reivindicat la llibertat de tots els presos i exiliats i han anunciat que s'obre la porta per recórrer la sentència de l'1-O al Tribunal Europeu. "Persistim i guanyarem", han escrit des del compte oficial de Twitter.

TUIT Junts Turull

El permís de Turull per Sant Jordi

Durant l'entrevista, Bragulat ha volgut recordar que Turull i altres presos polítics ja fa tres anys i mig que estan en centres penitenciaris condemnats pels fets del 2017. En el cas de Turull, compleix una condemna de 12 anys per delictes de sedició i malversació. "No ho acceptes, però t'acostumes", ha confessat la parella de Turull.  

Persistir és precisament el tema del llibre de Jordi Turull, titulat Persistim (Ed. Columna). Aquest Sant Jordi, Turull sortirà de la presó amb un dels 36 permisos que té per celebrar el seu Sant i a partir de les 17 h de la tarda estarà signant exemplars.

 

Imatge principal: El conseller Jordi Turull i la seva parella, Blanca Bragulat a Terrrassa. / Europa Press