Aprofitant el sisè aniversari de la proclamació de Felip de Borbó com a rei d'Espanya, en successió de l'anterior cap de l'Estat, Joan Carles I, el diari La Razón aprofita avui per encendre les alarmes davant d'una suposada conspiració —la tercera des de començament d'any— contra la monarquia al seu principal article de portada.

En el text, titulat "Preocupació a la Zarzuela: 'S'apropa un atac frontal"', firmat per A. Rojo, es defensa la figura del Borbó fill davant de l'inici d'un nou any de regnat, assenyalant que durant aquests anys "Felip VI no ha tingut amb prou feines un moment de respir", per la qual cosa s'assenyala que al palau de la Zarzuela es viu en un "estat perpetu de pressió".

Les claus d'aquesta nova conspiració serien fets com la recent retirada del retrat del Borbó pare del Parlament de Navarra o que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, parli obertament de "crisi constituent".

Per tot això l'article apunta que des de sectors "propers tradicionalment a la Corona", entre els quals no falten ni els jurídics ni els financers, hi ha preocupació davant d'uns "atacs cap a la més alta magistratura de l'Estat", en referència a la monarquia. Segons "fonts consultades", els últims moviments porten a la conclusió que "tot fa pensar que pot produir-se un atac frontal en qualsevol moment".

El diari del comissari Marhuenda insisteix que Felip VI ho ha tingut més difícil que son pare, en especial davant d'un sistema de partits més plural —"fracturat", segons el text— que en anys anteriors i davant del que anomena "desafiament independentista a Catalunya", on es considera que la figura del rei, que va avalar la violència policial en el seu discurs del 3 d'octubre de 2017, va ser essencial perquè "les aigües comencessin a tornar a mare".

A més, també formarien part d'aquesta ofensiva contra la corona la roba bruta de la mateixa casa Borbó, amb el cunyat entre reixes i el pare a punt de ser investigat per suposades mordidas en la construcció de l'AVE de l'Aràbia Saudita, situacions davant de les quals La Razón considera "exemplar" la reacció de Felip VI.

Existeix una conspiració contra la corona o més aviat es tracta d'un massatge reial? La realitat és que la monarquia viu hores baixes emmetzinada en les seves pròpies corrupteles al mateix temps que el règim del 78 trontolla, davant de la qual cosa a La Razón sembla que volen apostar a ser més monàrquics que l'ABC, que ja és dir. El rei té qui li escrigui, que ja és més que res.