Sense negar cap de les seves actuacions, l'exvicepresident del govern espanyol, exministre d'Economia i Hisenda i expresident de Bankia Rodrigo Rato demana ara que prescriguin tots els delictes fiscals que ha comès. Delictes que podrien traduir-se en un frau continuat ja que podria haver estat enganyant Hisenda durant tots els anys previs a la seva detenció.

Així ho publica avui El Mundo, que posa de manifest que la fiscal Elena Lorente atribueix sis delictes fiscals a Rato amb 2,6 milions d'euros defraudats durant els anys en què no pot al·legar prescripció. Lorente, que prova d'evitar que aquests delictes prescriguin, assegura que l'exministre va defraudar en l'IRPF el 2012, 2013 i 2014, mentre que en l'impost de societats de Kradonara (la seva societat on es consignaven pagaments de Telefónica) va ser el 2011, 2012 i 2013.

I no només això. Rato també hauria comès altres delictes fiscals des del 2009, tot i que la fiscal ja dóna per perduda aquesta part de la causa perquè, aquests sí, han prescrit. Lorente, però, sí que lluitarà per honoraris no declarats el 2012 en les seves conferències Bureau Consulting Conferenciantes.