Des del Servei Català de Trànsit fa dies que es va apuntar a una possible solució a les grans retencions a l'AP-7: reduir el límit de velocitat fins als 100 KM/hora. La proposta la va fer el mateix director, Ramon Lamiel, i el govern espanyol no la descarta.  La ministra de Transports, Raquel Sánchez, s'ha mostrat disposada a estudiar la reducció del límit de velocitat en una entrevista a RAC1. Sánchez ha remarcat que abans cal analitzar la proposta de la Generalitat, que de moment, ha puntualitzat, només coneix pels mitjans de comunicació. 

No és l'única mesura que ha valorat positivament, també el repartiment de grues pel traçat de l'AP-7 per retirar ràpidament els vehicles avariats i evitar així congestions. Tanmateix, Sánchez ha subratllat que en última instància les mesures que es puguin aplicar a la gestió del trànsit són de la DGT –depenent del Ministeri de l'Interior- i a Catalunya del Servei Català de Trànsit.

La ministra de Transport ha exposat que la situació de l'AP-7 era "esperable" després de retir els peatges; no obstant això, ha deixat clar que no considera que s'hagin de reimplantar. Sánchez ha aprofitat l'entrevista per recordar l'anunci d'inversions per valor de més de 1.000 milions d'euros per millorar els accessos de les autopistes i ampliar els seus carrils.

Sánchez carrega contra el PP pel decret d'estalvi energètic

Raquel Sánchez s'ha sumat a la llarga llista de membres del govern que critiquen l'actitud del PP respecte a les mesures d'estalvi energètic. La ministra ha demanat responsabilitat als populars i els ha aconsellat que fugin del "sectarisme" i de l'egoisme. Ha demanat al líder dels populars, Alberto Núnez Feijóo, que posi ordre en el seu partit, ja que ell un dia diu una cosa i Ayuso una altra. A més, ha assegurat que si estan en contra de les mesures d'estalvi energètic propostes pel govern espanyol també ho estan contra les que es prenen els seus socis europeus. Sánchez ha demanat al PP que se sumi, "com sempre acaba fent, i que sigui solidari amb una situació que és complexa".

Si bé la ministra ha estat molt crítica amb els populars, el seu company de govern Fèlix Bolaños, ministre de la Presidència, encara ho ha estat més. Fa un parell de dies insistia a denunciar l'actitud dels populars, afirmant que a Feijóo li "cal tenir una mica de paciència i esperar que parli la que mana", en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Assenyalar la presidenta madrilenya com la que realment mou els fils dins del PP és quelcom que Bolaños està repetint recentment.