El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, convocarà l'executiva del PP per decidir si accepta o no el paquet de mesures anticorrupció i per a la regeneració democràtica que Ciudadanos ha proposat a canvi de votar 'sí' a la investidura de Rajoy

Així ho ha anunciat el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, minuts després de reunir-se amb Rajoy al Congrés. Rivera ha valorat positivament la trobada i ha destacat que l'acceptació de les sis condicions "és la clau" per a desbloquejar la investidura i posar els equips negociadors a treballar. 

Rivera ha condicionat l'inici de les negociacions per concretar el suport de Ciudadanos a un govern del PP al 'sí' de Rajoy a les mesures anticorrupció. Rivera ha afirmat que, en el moment que Rajoy comuniqui que accepta les condicions, demanarà una altra reunió amb Rajoy per posar data a la investidura o els equips negociadors a treballar.  

Sintonia

La tercera trobada entre Mariano Rajoy i Albert Rivera ha començat passades les 10 del matí, marcada per la proposta de Rivera. Ciudadanos espera que Rajoy convoqui l'executiva en els propers dies i que doni llum verda a la proposta. 

Crisi institucional

Rivera va assenyalar ahir que el pacte amb Ciudadanos és l’única sortida al bloqueig de les negociacions: “Si signen el compromís, hi haurà negociació. Si no, veient la relació entre Rajoy i Sánchez, Espanya entrarà en una crisi institucional sense precedents”.

"El que ha canviat és que no ha canviat res. Que ni el PP amb els seus 137 escons ni el PSOE amb els seus són capaços de fer res", ha subratllat avui Rivera

PSOE

Respecte de la reacció dels socialistes, Rivera creu que no podrien votar en contra del pacte anticorrupció que els taronges han proposat al PP perquè són les mateixes mesures que ja s'incloïen al pacte de governabilitat rubricat per C's i PSOE en l'anterior legislatura.

Oposició responsable

Albert Rivera no descarta entrar en un govern en un futur però, ara per ara, se situa fent “oposició responsable”.