El president del Govern espanyol i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha assegurat avui a Las Mañanas de RNE que ni ell ni ningú del seu partit no ha "proposat" una gran coalició de govern amb el PSOE per a després del 20D, alhora que ha assenyalat que "de les coalicions en parlaré el dia 21".

"Jo no ho he proposat i sóc el president del partit; ningú ha proposat al PP aquesta coalició i aquesta notícia la dono per no llegida", ha posat sobre la taula Rajoy al·ludint a la informació que publiquen els mitjans en el sentit que el PP no descarta una gran coalició amb el PSOE sense Pedro Sánchez com a secretari general.

Després de subratllar que en la trobada amb empresaris que va mantenir ahir a Barcelona ni va parlar d'això, ni va citar a Sánchez, ni va esmentar a un PSOE renovat, el candidat popular ha posat èmfasi que el seu objectiu és "guanyar" i "conformar un govern estable ".

El candidat del PP s'ha mostrat convençut que el PSOE i Podemos, si poden, arribaran a un pacte postelectoral, com van fer després de les municipals i autonòmiques, i ha declinat fer la "quiniela" sobre quin d'aquests dos partits podria quedar segon, si guanya el PP.

A la cadena Cope, ha alertat de la possibilitat d'una coalició de "vuit o nou" partits, entre els quals ha citat el PSOE, Podem, PNB, Amaiur i Convergència, el que seria, al seu parer, "tremendament negatiu" per al país.

Font: Efe