Mariano Rajoy ha reaparegut i ho ha tornat a fer. Dos anys després de ser expulsat del govern espanyol per la moció de censura, l'expresident espanyol es deixa veure molt poc pels actes polítics del Partit Popular. Però ho va fer per donar suport a Alberto Núñez Feijóo de cara a les eleccions gallegues del pròxim 12 juliol en un acte a Pontevendra el dissabte passat.

Però més enllà del suport a Feijóo, Rajoy ha tornat a deixar una d'aquelles pífies que tant el van caracteritzar durant la seva carrera política i que es van accentuar durant la seva presidència del govern espanyol. Més enllà de dir alguna cosa sense sentit, ha perdut el fil del discurs i, per tant, no s'ha entès res del que anava a dir quan estava avalant la tasca de Feijóo durant els 11 anys del seu govern. De fet, Rajoy el que va dir aquest cop és: "Amigas y amigos, muy pocos son... los que hoy... no... convienen con todos... en que Galicia mejoró... y mucho desde entonces".

Més enllà de la pífia

Més enllà de la pífia, que no podia faltar en una intervenció de Rajoy, l'expresident del govern espanyol va destacar la tasca Feijóo durant la crisi del coronavirus i va assegurar que el líder del PP gallec ha donat una lliçó de "serenitat, tranquil·litat i fer les coses bé" davant la pandèmia.

Així que, segons Rajoy, la decisió en les eleccions del 12 de juliol està entre tenir un president del govern gallec "raonable, capaç, eficaç i integrador que representa a la gran majoria dels gallecs" o un "bipartit per a oblidar", com el que ja va governar a Galícia, però "multiplicat per dos" els quatre partits d'esquerra.

Mariano Rajoy expresident govern espanyol - Efe

Mariano Rajoy al míting de Pontevedra / Efe

Un govern gallec que ha estat "serè en temps difícils" com davant la passada crisi i, ara, davant la pandèmia del coronavirus ha tornat a donar "una lliçó de serenitat, tranquil·litat i fer les coses bé, per això podem fiar-nos del Govern que en aquests moments tenim a Galícia", va concloure Rajoy.

Rajoy també va posar en valor que Feijóo no és un candidat que busqui dividir a la gent, sinó que aposta "per la integració, per unir, per sumar, per resoldre els problemes de tots i no per crear-li a la gent més problema".