El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tret importància a les cues que des de fa dies viuen els passatgers a l’aeroport del Prat. Rajoy ho ha equiparat a les “cues i aglomeracions que es formen al metro els dies de vaga” i ha criticat els atacs a la feina dels agents de la Policia Nacional. En aquest sentit, Rajoy ha volgut comparar la feina dels policies nacionals amb la que haurien de fer els Mossos d'Esquadra al metro de Barcelona i que, segons el president espanyol, no fan. 

Rajoy ha fet aquestes declaracions després que el diputat d’ERC, Gabriel Rufián, li demanés si tenia “alguna cosa a dir als milers de persones que han fet, fan i probablement faran hores de cua al control de passaports de l’aeroport del Prat”.

Rufián ha demanat a Rajoy que "deixin de fer el ridícul al control de passaports" i li ha exigit que traslladi al secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que "tota aquella policia que tenen treballant en operacions Catalunya, desallotjaments, manifestacions i sobretot clavant garrotades, l'enviïn al control de passaports, almenys fins que la República catalana agafi el control del Prat", ha reblat Rufián.

El president del govern espanyol ha declarat que "treballen per millorar aquests problemes i prenen mesures perquè les molèsties siguin mínimes", i ha acabat demanant a Rufián que "opinés des del respecte" i que no fes "de la política un exercici contra Madrid".