El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, es reuniran dimarts que ve per parlar de la situació a Catalunya, segons han confirmat fonts de la formació morada.

Ja fa uns dies, Iglesias avançava que havia acordat amb Rajoy parlar en els pròxims dies de Catalunya, trobada que finalment tindrà lloc dimarts de la setmana que ve al matí. "No estem d'acord amb l'excepcionalitat ni amb la línia repressiva dels partits monàrquics, però el diàleg sense exclusions entre tots els actors és imprescindible", afegia el líder de Podemos.

Rajoy ha acordat aquesta reunió amb Iglesias després d'haver-se reunit ja amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, qui li va reclamar una reunió amb el responsable de Podemos, Pablo Iglesias, per ampliar la unitat d'acció dels partits i per intentar "persuadir-lo que abandoni la defensa de l'autodeterminació i defensi la unitat d'Espanya".

També fa uns dies el president del govern espanyol va rebre en el Palau de La Moncloa al líder de Ciudadanos, Albert Rivera, qui ha exigit al cap de l'Executiu que reactivi l'article 155 a Catalunya per controlar les finances de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, els mitjans de comunicació públics i la política internacional del Govern.