"Per Espanya, Gibraltar és espanyol guanyi o perdi el Brexit". Amb aquestes paraules, el candidat del PP a la Moncloa, Mariano Rajoy, s'ha mostrat molest a RNE per la visita de David Cameron al penyal i ha carregat contra el primer ministre per fer coincidir la primera visita d'un cap d'Estat britànic des del 1968 amb la campanya per votar en contra del Brexit.

"La campanya per això hauria de fer-se al Regne Unit i no a Gibraltar", li ha etzibat en la distància, i ha aprofitat per carregar contra el referèndum per considerar que "seria un pas enrere en el projecte europeu".

En un discret símil amb la qüestió catalana, Rajoy ha volgut posar de manifest que "el món va cap a processos d'integració i no de divisió" i ha qüestionat què passaria amb els ciutadans britànics que viuen fora del Regne Unit perquè "caldria determinar quins són els seus drets".

Obstinat en la gran coalició

Continuant en la línia dels darrers set mesos, un president en funcions obstinat en la gran coalició ha tornat a reiterar la seva idea que qui ha de governar és la llista més votada.

I és que Rajoy té clar que vol tornar a ser president: "No té sentit que el partit més votat faci president al tercer, és una falta de respecte cap als ciutadans", ha posat en relleu, i, per arrossegar més vots cap a casa, ha volgut justificar la pujada d'impostos que va fer el seu govern perquè –obviant totalment el rescat als bancs– va fer-ho per "evitar el rescat", però ha assegurat que si presideix la Moncloa, els tornaran a abaixar.

També ha demanat a l'Ajuntament de Pontevedra que "rectifiquin" el fet d'haver-lo declarat persona 'non grata' perquè "és un disbarat i no serveix per a res".