No fa ni una setmana que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va protagonitzar un nou lapsus en la seva llarga saga de pífies amb el ja conegut "ja preparant les eleccions"​. Aquesta vegada, el premi ha estat per l'escriptor Jorge Luis Borges, després de visitar una exposició dedicada a ell a l'Institut Cervantes de Nova York.

En lloc de 'Jorge', Rajoy ha escrit al seu Twitter 'José', amb accent i tot, per recomanar la visita i repassar la història de l'escriptor.

Minuts més tard, i després de rebre desenes de crítiques a les xarxes, ha esborrat aquest tuit i n'ha fet un altre ja amb el nom corregit. 

Tanmateix, però, haver eliminat l'escrit amb la pífia ha servit de poc al president espanyol, que en el nou missatge li han continuat plovent les crítiques. I no només això. José Luis Borges s'ha convertit en trending topic.

"Em sembla que l'únic que va llegir Mariano de Borges són les etiquetes dels fruits secs", li etziba un usuari.

Mentrestant, un altre, li diu: "Marianico, no cola. Se't nota més perdut que envoltat de persones honrades".

Alguns, adjuntant-li una captura de pantalla del tuit erroni, han aprofitat per demanar "més inversió en cultura i educació, abans que en defensa i autopistes".

Hi ha hagut qui l'ha tractat com si fos un nen petit demanant-li "una redacció per d'aquí a una hora".