Davant els diversos intents fallits d'investir un president espanyol i de les seves reiterades insistències a formar la gran coalició, avui Mariano Rajoy s'ha mostrat convençut que, tot i que "no és bo que s'hagin de repetir les eleccions, és millor fer-ho que un govern a la valenciana".

Ho ha dit durant la clausura de la conferència parlamentària del PP a Alacant, on no ha deixat d'elogiar en tot moment la ciutat del sud del País Valencià en un intent de fer pre-campanya per demanar el vot als populars, i ha admès que, almenys, "aquest temps ha servit per conèixer-nos tots una mica més". 

Lamentant-se de la manca de negociacions, el president espanyol en funcions ha carregat contra tots els partits polítics, però en especial contra el PSOE per "negar-se a parlar amb més de set milions d'espanyols" i s'ha mostrat convençut que "hem fet el que havíem de fer, sense enganyar ningú". Al seu parer, els populars han "insistit en allò que ens uneix", mentre que els socialistes tiraven per els assumptes en què no hi havia un acord.

En ple discurs per una campanya electoral que haurà de servir per canviar el panorama polític, Rajoy ha volgut deixar clar que "si algú vol que continuï la farsa o la comèdia d'engany, que no comptin amb nosaltres" i ha recuperat el seu discurs de la campanya pel 20D desitjant que es creïn 450.000 llocs de treball aquest any i aprofitant per tirar flors al seu govern pel "canvi de tendència en l'ocupació".