El President del govern espanyol, Mariano Rajoy, deia al 2009 que la Gürtel era una trama "contra el PP" i "no del PP". El líder del partit va comparèixer davant els mitjans per aclarir les diferents detencions i imputacions que havia ordenat el Jutge Garzón.

Rajoy, llavors líder de l'oposició, va centrar el seu discurs en victimitzar al partit i prometre la seva "honorabilitat". Va assegurar que "totes les contractacions d'aquesta casa s'han fet en el marc de la legalitat i no hem rebut cap diner". Va condemnar la situació perquè se li estava fent un "enorme i irreparable mal a moltes persones que apareixen citades en les informacions."

A més, va considerar que l'acusació era oportunista ja que es trobaven immersos en plena campanya de les eleccions basques i gallegues. Rajoy es va mostrar també molt preocupat per la supervivència de les petites i mitjanes empreses, pels treballadors autònoms i per la "profunda crisi econòmica que castiga amb duresa a les famílies espanyoles".

Lluny de justificar les imputacions, va acusar a La Fiscalía d'un "tracte diferent" als partits polítics, i va qualificar de "partidista" la seva actuació. Per això, va convidar el Jutge Garzón a "abstenir-se en la causa en benefici de la credibilitat i de la imparcialitat de la Justícia".

Mariano Rajoy va qualificar l'acusació d'"acte obscè", i va condemnar que una cosa així "no es pot acceptar en un país com el nostre, que se suposa que som la vuitena o novena democràcia del món". Va considerar, a més, que la situació feia "un enorme mal a les institucions i a la independència judicial".

Per concloure la compareixença, un es va mostrar preocupat i es va referir als seus votants. "Vull que els votants se sentin orgullosos del seu partit i tractarem amb responsabilitat, amb valentia, amb justícia i amb sentit comú un assumpte que en democràcia normal no s'ha de produir"

11 anys després de la compareixença, la Justícia Española confirma en la sentència del cas que el Partit Popular és "responsable civil a títol lucratiu" per beneficiar-se de 245.000 euros.