El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha recalcat aquest dimarts que "no hi ha cap alternativa" a la llei a Catalunya i ha afirmat que l'Executiu té tres objectius per a la comunitat autònoma: que s'imposi el sentit comú, que la llei es respecti i es compleixi i que es recuperi la normalitat institucional, econòmica i social.

Així ho ha manifestat Rajoy durant un acte institucional a Lleó, on ha recorregut les instal·lacions de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) i ha visitat la Col·legiata de San Isidoro, on ha recordat que "per part d'algun governant de Catalunya" s'ha produït "una falta de respecte a la llei" i "un intent de contraposar-la a la democràcia", amb referència al president de la Generalitat cessat Carles Puigdemont.

"Sense respecte a la llei no hi ha democràcia, on no hi ha llei no hi ha llibertat i on la llei acaba comença la tirania", ha assegurat el president referint-se a Catalunya.

Ha assegurat que a Catalunya "la falta de respecte a la llei i un intent de contraposar-la a la democràcia" ha generat "una enorme crisi que ha obligat a utilitzar els instruments dels quals disposa la Constitució" per defensar "la pròpia Constitució, la democràcia i la llei".

Els tres objectius que Mariano Rajoy ha marcat per a Catalunya "en pròximes dates" són la imposició del sentit comú, el respecte i compliment de la llei i la recuperació de la normalitat institucional, econòmica i social, sense "cap alternativa perquè Espanya és una democràcia".