En la compareixença de Mariano Rajoy des de Brussel·les no s'ha tractat la qüestió catalana... fins que ha arribat el torn de les preguntes dels periodistes, que han girat totes al voltant de Catalunya. El president espanyol ha tractat de cenyir-se al guió, especialment a l'hora de donar detalls sobre les mesures que es prendran, però no se n'ha acabat de sortir. Sorprès, a peu canviat, Rajoy ha dit que "ni confirma ni deixa de confirmar" la possible intervenció dels mitjans públics catalans, com abans havien avançat des del PSOE.

"Qui ha dit això?", ha respost Rajoy a la periodista que li ha preguntat sobre aquesta eventual intervenció. Quan la corresponsal li ha aclarit que ho havia dit la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, el cap de l'executiu espanyol ha replicat: "Jo ni confirmo ni deixo de confirmar. Com ja he dit, les mesures les anunciarem durant el dia de demà".

Durant la mateixa intervenció, l'exministra socialista també ha avançat que han pactat amb el Govern espanyol l'aplicació de l'article 155 per a la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques al mes de gener. Aquesta patinada, que ha provocat un embolic entre els tres partits que donaran suport al 155 (PP, PSOE i Cs), ha deixat totalment descol·locat el president espanyol, que tenia intenció de marxar de Brussel·les sense parlar de la qüestió catalana.