El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, anunciarà el seu Govern dijous vinent i els nous ministres juraran el seu càrrec l'endemà. Aquesta decisió ja la coneix el Rei, que arriba aquest diumenge a Espanya després de participar en la Cimera Iberoamericana que se celebra en Cartagena d'Índies (Colòmbia).

Així ho ha anunciat Rajoy en sortir de l'hemicicle, una vegada que ha aconseguit la confiança del Congrés per ser investit president del Govern al sumar 170 vots a favor davant 111 vots en contra i 68 abstencions.

"El Govern el donaré a conèixer dijous a la tarda. I juraran divendres. He parlat amb sa Majestat el Rei", ha traslladat Rajoy als periodistes en ser preguntat quan donarà a conèixer els noms dels seus ministres.

D'aquesta manera, el cap de l'Executiu pren uns dies per pensar amb calma la composició del seu nou gabinet. Caldrà veure quants ministres repeteixen i quantes cares noves incorpora, en un moment en què, segons fonts del PP, s'obre una nova etapa en què es necessita "més cintura política" i un Executiu amb un perfil "conciliador" per arribar a acords.