El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest divendres que l'AVE és un "exemple de política d'infraestructures" que té un "impacte positiu" en el creixement de l'economia espanyola i ha ressaltat que "tot govern ha de gestionar amb responsabilitat els cabals públics" perquè estan parlant dels "diners dels espanyols". Ho ha fet en un acte a Sevilla per celebrar els 25 anys del primer AVE Madrid-Sevilla.

Aquesta al·lusió a la bona gestió dels recursos públics es produeix enmig de les últimes revelacions sobre corrupció que afecten el PP, com les presumptes comissions pagades per empresaris a l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, a les quals Rajoy no ha fet cap menció en el seu discurs a Sevilla.

"Tot govern ha de gestionar amb responsabilitat els cabals públics perquè estem parlant dels diners dels espanyols", ha emfatitzat el president del govern espanyol, per afegir que aquests recursos destinats a l'AVE estan "ben assignats" perquè es tracta d'"inversions productives", "sostingudes en el temps" i amb "impacte positiu en el creixement econòmic, l'ús i el benestar dels espanyols".

Prèviament, ha pres la paraula la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, qui ha assenyalat que "avui el millor homenatge a l'alta velocitat és de nou apostar per una terra que mai no falli a Espanya". "Apostar per Andalusia és apostar per la cohesió social i territorial dels pobles", ha postil·lat la també candidata a presidir la secretaria general del PSOE.

Noves inversions

Per celebrar aquest aniversari, Rajoy ha anunciat una nova inversió de 500 milions d'euros en trens nous, que afegits al que ja estava pressupostat, la xifra ascendeix a 1.300 milions. A més, també es farà la connexió Màlaga-Sevilla.

Per festejar l'efemèride, el president del govern espanyol ha viatjat fins a Sevilla amb el primer comboi que va realitzar aquest trajecte des de Madrid.