El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que és "absolutament fals" que l'anterior fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, deixés el seu càrrec a causa de la imposició de nomenaments a la cúpula fiscal.

A preguntes del portaveu socialista, Antonio Hernando, en el Ple del Congrés dels Diputats, Rajoy s'ha remès a la compareixença que va oferir l'actual fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, a la cambra baixa la passada setmana en què va descartar que el ministeri fiscal rebés ordres de l'Executiu en les seves actuacions.

"Aquests càrrecs són discrecionals, es fan per període de temps de cinc anys. S'han convocat 35 places, de les 25 s'han renovat 19 càrrecs i s'han canviat només 5. Les ha proposat el fiscal general de l'Estat després d'escoltar el Consell Fiscal i el Govern [espanyol] els ha ratificat", ha defensat Rajoy.

En relació amb la postura del ministeri públic contrària a imputar el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, en la trama Púnica, malgrat el criteri favorable de les fiscals del cas, Rajoy ha defensat que Maza no va rebre "cap tipus d'ingerència, pressió o seguidisme" i que va actuar amb conformitat al que preveu l'Estatut del ministeri fiscal.

En aquest cas, el fiscal general de l'Estat va dir al seu dia que la decisió de la Fiscalia, que va entendre que no hi va haver perjudici per a les arques públiques perquè el contracte de la trama que s'atribuïa a Sánchez no va arribar a formalitzar-se, va ser una actuació avalada pels informes signats per dos fiscals de sala de la Secretaria General Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat i per quatre fiscals de sala del Tribunal Suprem.