20160206 Garcia Albiol Directiva PP Cat 2 dins

El president en funcions, Mariano Rajoy, no és mou. Insisteix en la seva oferta al líder socialista, Pedro Sànchez. La millor opció de govern a Madrid, "la més sensata", assegura, és la gran coalició PP-PSOE-C's.

"Urgeix que es decideixin", ha advertit el popular. En joc, segons el PP, la recuperació econòmica i també la convivència. Un hipotètic pacte entre socialistes i la formació de Pablo Iglésias, més l'abstenció de DiLl i ERC, suposaria pels espanyols pagar "un preu molt alt".

Assegura que seria "liquidar" tot el que s'ha aconseguit en aquests anys de govern del PP. I ha posat com exemple, el creixement econòmic i la baixada de l'atur. Posar en risc tot això, diu, seria "una irresponsabilitat".

Aquesta és la posició del PP, la que mantenen des del primer dia després de les eleccions, mentre altres es dediquen"a marejar la perdiu", però Rajoy avui s'ha mostrat disposat a escoltar a Pedro Sànchez, "l'atendrem" ha assegurat, però també ha puntualitzat, "com es mereix".

Això significa que Rajoy li dirà el mateix de sempre: que en democràcia s'ha de respectar el que digui la gent, "123 escons són més que 90", ha reiterat i que votaran no a la seva investidura.

Cap treva als independentistes

Els populars estan on sempre, en la defensa d'aquells que "se senten catalans, espanyols i europeus", ha proclamat el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, davant la junta directiva del PP català.

Com en un acte més de campanya, "la unitat" i "junts serem més forts" han estat els ítems més repetits pel popular durant la seva intervenció.

Amb un clar missatge als independentistes: "no estem en treva", ha remarcat Rajoy. El govern estarà com fins ara al costat de la llei per fer front a tot aquells que vulguin saltar-se-la", en referència a les passes que han fet JxSí i la CUP per començar a tramitar les tres lleis de la desconnexió al Parlament. "Ho estem estudiant, i quan sigui el moment, ho farem", ha afegit.

A Mariano Rajoy no li tremolarà el pols per anar un cop més al Tribunal Constitucional. De fet, ha recordat davant dels seus les vegades que ja ho ha fet, com aquest darrer cop amb la conselleria d'exteriors del govern català.

"Estem en funcions, però seguirem complint amb les obligacions de l'estat, actuarem", ha deixat ben clar el president espanyol.