"La situació és crítica". És l'advertiment de la periodista Pilar Rahola, que aquest dissabte al programa FAQS de TV3 va assegurar que "estem a punt de la ruptura perquè no hi ha acord entre JxCat i ERC per la suspensió de diputats". A una setmana pel debat de política general al Parlament, els dos socis de Govern encara no s'han posat d'acord sobre com aplicar la suspensió temporal dels diputats encausats imposada pel jutge Pablo Llarena.

En aquest sentit, Rahola va fer una crítica als polítics independentistes i va assegurar: "És una vergonya que aquest Govern, que ha arribat a la Generalitat per restaurar els nostres representants legítims, no tingui clar que no els ha de suspendre". 

Rahola també va parlar a TV3 sobre les eleccions municipals i la candidatura d'Ernest Maragall per ERC. Sobre aquest tema va assegurar que el PDeCAT i el cercle proper a Puigdemont "haurien de cedir el número 1" de la llista a Maragall. La periodista ha qualificat l'actual conseller d'Exteriors de "candidat de sinergies" i "un home que crea complicitats" i ha fet una crida a fer "un front comú" independentista a l'Ajuntament de Barcelona.