La periodista Pilar Rahola s’ha fet ressò de les declaracions del president de RTVE, José Antonio Sánchez, que ha afirmat que la llengua espanyola és “meravellosa”, perquè “Carles I l’emprava per parlar amb Déu. Més enllà de l’exactitud històrica de la frase, ja que almenys en el moment de cenyir-se la corona, el 1516, el monarca no parlava un borrall de castellà, a Rahola li ha semblat que la declaració seria digna d’un personatge del programa 'Polònia', en el sentit que no es podia prendre seriosament.

Entre les moltes respostes rebudes per la periodista destaca la de l’escriptor gallec Suso de Toro, que ha seguit la broma presentant els seus dubtes sobre la llengua en que li contestava Déu.

Al seu torn, Rahola ha respost que en les converses entre el rei Carles I i Déu potser també hi connectava “el mític ministre que anava a reflexionar al Valle de los Caídos”.

I si algú es pregunta a quin ministre fa referència, es tracta del mateix que quan ostentava la cartera d’Interior condecorava mares de Déu i alhora, presumptament, orquestrava operacions antiindependentistes utilitzant les clavegueres de l’Estat. Sí, Jorge Fernández Díaz, de qui no sabem del cert en quina llengua es comunica amb Déu.