La periodista Pilar Rahola ha llançat un repte "al lletrat en cap del Parlament de Catalunya". L'ha instat que digui a quin apartat del reglament de la cambra diu que un president no pot delegar el discurs d'investidura.

Rahola s'ha expressat així al programa Preguntes freqüents de TV3, on ha recordat que un reglament no és interpretable, perquè les normes o bé prohibeixen o bé permeten; per tant, segons la periodista, "si una cosa no està prohibida vol dir que està permesa".

És per aquest motiu que es pregunta com s'ho farà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per portar la investidura de Puigdemont al Tribunal Constitucional, quan "no té el suport de cap base legal". Rahola considera que Rajoy "no és ningú per decidir sobre els catalans quan el seu partit va perdre les eleccions del 21-D perquè els catalans van votar restitució".

Seguint amb l'anàlisi del resultat de les eleccions, Rahola ha assegurat que el PP "ens va usurpar les institucions amb el 155 i un cop ha perdut els comicis no pot decidir qui serà el president dels catalans".