La periodista Pilar Rahola ha pronosticat al programa Tot es mou de TV3, que hi haurà una intervenció dels Mossos d'Esquadra "o bé per la via del 155, el broc gros, o per la via de la porta tancada de sostreure [la competència] a la Generalitat i donar-la a l'Estat". "Tota l'escalada verbal que estan fent ens porta cap aquí", ha afegit.

Segons Rahola, això és hores d'ara una obsessió del PP i de Cs, i també d'una part del PSOE. "Quines són les obsessions respecte Catalunya que tenen els partits espanyolistes, la dreta i una part substancial dels socialistes? El que són potes d'Estat: la policia, TV3 i l'escola. On ataquen permanentment, on volen segar-nos l'herba. Volíeu ser independents, doncs ara no tindreu ni autonomia, pensen", ha afegit.

"Jo vaig parlar amb gent de la conselleria per dir-los: mireu, estigueu a l'aguait perquè això respira per aquí"", ha indicat la periodista.

Segons Rahola, hores d'ara el govern socialista i Pedro Sánchez estan en un dilema. "És evident que les barbaritats que diu Casado no van bé als socialistes, i a l'Espanya progre li posa pell de gallina, però per altra banda el relat que es crea sobre Catalunya connota i contamina de tal manera que també penetra en el socialisme, a través dels barons. I aquí ara la temptació d'intervenir els Mossos és molt alta", ha afegit..