La periodista Pilar Rahola ha fet, a través del seu compte d'Instagram, una “crida pública des de la preocupació i el desconcert” dirigida als partits i a les entitats independentista: “Què està passant?”, s’ha preguntat.

“Estem a punt de viure una situació dramàtica, que són sentències molt probablement molt repressives i dures contra els nostres líders polítics. I després vindrà l’exili. Hauríem de fer la resposta més important de la nostra història. Estem preparats? No ho sembla. A veure si no respondrem”, ha advertit la periodista.

Prèviament, l'escriptora ha recordat que, avui 16 de setembre, encara no se sap si hi ha unitat estratègica per respondre les sentències, si hi hi haurà aturada de país  -“que no hi serà”, pronostica-, si s’està fent la feina per respondre adequadament, si hi haurà desobediència institucional o política...

Rahola lamenta que “encara hi ha ball de bastons entre ERC i JxCat”, que el PDeCAT no se sap "a què juga", "l’Assemblea Nacional fent assemblees, Omnium... Escoltin què està passant?", reclama amb preocupació.