"M’agrada que el català es parli bé, però això no implica que en l’idioma de la vida quotidiana hi hagi molta barreja i barbarismes. A la cançó de la Rosalía hi ha paraules en anglès i no ens sorprenen, igual que molts joves diuen 'cumpleanys'". La periodista Pilar Rahola ha parlat al programa Preguntes freqüents de TV3 de la nova cançó en català de Rosalía, un tema que, en algunes ocasions, ha estat criticat per fer servir paraules com 'cumpleanys' en lloc d''aniversari'.

Rahola ha defensat la cantant de Sant Esteve de Sesrovires i ha criticat els que carreguen a Rosalía els problemes del català: "El català és un idioma que ha patit les conseqüències de tres segles de repressió. El català ha estat perseguit, ferit i prohibit. L’Estat sempre l’ha intentat aniquilar. L’idioma pot estar malmès en alguns aspectes, però això no ho hem de carregar a la Rosalía", ha defensat la periodista.

"Estem vivint una situació molt patètica"

Durant la seva intervenció al programa de TV3, Rahola no només ha parlat de música i llengua catalana, també ha trobat un moment per fer saber com se sent respecte a la crisi entre els partits independentistes: "Avui no puc estar optimista i espero no desanimar ningú: estem vivint una situació molt patètica, trista i inacceptable", ha lamentat. 

En la mateixa línia, Rahola ha assegurat que no pot entendre "que els dos partits fonamentals de l’independentisme estiguin en aquesta situació de ruptura" i ha insistit en que l'esquerda "fa temps que s’està gestant i a poc a poc ha anant quallant. Finalment ha petat amb el que és el pecat més mortal: el pacte a la Diputació. Però això ve d’abans, de quan no es va investir Puigdemont quan tocava", ha sentenciat.