El líder de CSQP, Lluís Rabell, ha admès que el grup parlamentari està immers en una crisi però ha assegurat que està convençut que l’entesa d'esquerres no es dissoldrà. També ha apostat perquè Joan Coscubiela segueixi sent el portaveu del grup al Parlament. Mentrestant, des d'EUiA intenten rebaixar la tensió.

Negociació oberta

"És una cosa que resoldrem entre nosaltres, com sempre les hem resolt, discutint, organitzant-nos i posant-nos a treballar", ha assegurat Rabell a preguntes dels periodistes. Tot i així ha reconegut que un dels orígens de la situació actual és que Podem ha tensat massa la corda.

Fins a cert punt, Rabell s’ha mostrat partidari de reajustar els papers dels membres del grup parlamentari -tal com reclama Podem- però ha insistit que creu que ha de ser Coscubiela qui defensi la posició del partit tant durant la qüestió de confiança, com en el debat de política general i en els pressupostos.

Grup parlamentari

El grup parlamentari de CSQP es tornarà a reunir demà per intentar desencallar la situació. Aquesta serà la segona reunió oficial -tercera oficiosa, com a mínim- en tres dies.  

EUiA, pacificadora

Per la seva banda, el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha assegurat avui que no hi haurà "una modificació substancial" en la direcció del grup parlamentari, de manera que Lluís Rabell seguirà sent el president, Joan Coscubiela el portaveu i Albano Dante Fachín el portaveu adjunt.

En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, Nuet ha insistit a parlar de "debat intens" i "apassionat" en el si del grup i no de tensions internes, un debat amb el qual la confluència de les esquerres vol consensuar el seu posicionament davant el nou curs polític, després de constatar l'"esgotament" del full de ruta independentista del Govern.

Nuet ha explicat que Rabell serà l'encarregat de defensar la postura de Sí que es Pot en la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si bé està encara per tancar qui protagonitzarà el debat de política general i el de pressupostos, en un moment en el qual Dante Fachín reclama una major visualització en el si de la coalició.

Això no obstant, el dirigent d'EUiA ha assegurat que CSQP debat reforçar els "mecanismes de treball", cosa que no vol dir, ha precisat, que "estiguem discutint una modificació substancial de l'estructura de la direcció del grup parlamentari".

Nuet, que no veu "cap possibilitat de ruptura" a CSQP malgrat la crisi que viu el grup, ha explicat que el sentit del vot en la qüestió de confiança no està encara decidit, a l'espera de veure si el president català "canvia part del seu relat -sobiranista- i busca punts de trobada" amb el seu grup.