El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha afirmat que el "desafiament" per crear el partit dels comuns és el de "conjugar" l'esquerra "combativa" del segle XX amb l'"energia nova" de les formacions sorgides dels moviments socials, i ha apel·lat a tots a la "generositat".

En una entrevista amb Efe, Rabell ha fet una crida a la "generositat" de tots els actors que participen en la constitució del nou partit de les esquerres catalanes, per crear una força "transformadora, amb ambició, experiència i capacitat".

Segons el president del grup de les confluències de les esquerres al Parlament català, el "desafiament" en les pròximes setmanes és el de "conjugar" i "combinar" l'esquerra "combativa" del segle XX, que té un "orgull i una cultura política de partit", amb l'"energia nova" dels moviments socials nascuts en els anys de la lluita contra la globalització.

"Combinar l'experiència amb la saba nova pot permetre configurar una força transformadora. Aquest és el desafiament", però això "exigeix generositat per part de tots els actors que participen en aquest projecte", ha dit Rabell.

Preguntat sobre si desapareixeran les sigles dels partits que treballen en la creació del nou partit a Catalunya -Barcelona en Comú, ICV, Podem i EUiA-, Lluís Rabell ha opinat que, probablement, hi hagi una "etapa transitòria fins que el partit es fusioni".

Rabell ha recordat que sempre ha defensat l'escenari d'un Govern català de coalició de les esquerres i progressista, i veu amb "esperança" que el nou espai dels comuns tingui un "pes determinant" a Catalunya.