El líder de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, ha assegurat aquest dissabte que la intenció del Govern de la Generalitat de celebrar un referèndum d'independència vinculant el setembre del 2017 de caràcter unilateral no és un camí "transitable". "El problema, a més de girar l'esquena a l'Estat, és que no genera les condicions en què una participació massiva de la ciutadania sigui garantia", ha explicat en una entrevista a Rac1.

Rabell ha reiterat que el referèndum arribarà "tard o d'hora", encara que ha alertat que pactar amb el PP és, segons el seu parer, molt difícil, i ha insistit que ningú no podrà governar Espanya sense donar resposta al desafiament democràtic de Catalunya.

"Estaríem, en el millor dels casos, davant d'una reedició més complicada de la consulta del 9-N que ja hem fet", ha observat el diputat. Rabell ha criticat que el Govern central del PP vol portar el conflicte polític amb Catalunya al "terreny judicial", i ha alertat que no existeix solució judicial per a un problema que és de naturalesa política.

Just ahir, Domènech va obrir la porta a valorar un referèndum unilateral si es donen certes condicions, com que sigui decisiu, vinculant, impliqui les majories i el reconegui la comunitat internacional.