El número u de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, ha assegurat aquest dijous que és "inversemblant" que l'Estat espanyol no hagi pres ja mesures en contra del referèndum català. Rabell no entén com és que el govern de Mariano Rajoy "no exigeix a tots els funcionaris que s'abstinguin de col·laborar amb un referèndum no permès".

Així ha respost a una piulada que recollia declaracions on el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, descartava que el TC demani als Mossos que aturin el referèndum. "No forma part de les hipòtesis plausibles", deia el president.

Més tard, Rabell replicava també al diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, que parlava de la "crida a participar en el referèndum" com un "punt de trobada mínim" entre les esquerres catalanes. Sembla que Rabell no comparteix la opinió de Tardà i ha acusat ERC de tenir "tant interès com el PP" per aturar el referèndum.

Aquestes declaracions contrasten amb el que deia aquest mateix matí el també diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, a Catalunya Ràdio. El diputat defensava "no discutir si el referèndum és pactat o unilateral", sinó "deixar-se la pell" per aconseguir aquest "objectiu comú".