L'exdiputat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, tan sols ha criticat que els polítics estiguin a la presó de totes les repercussions que va tenir l'1 d'octubre del 2017. En una entrevista a El Punt Avui, qui va ser candidat per les eleccions catalanes del 2015, ha assegurat que ell hagués estat molt més dur aplicant el 155: "Aplicar el 155 el 8 de setembre hauria estat un mal menor. Hauríem evitat mals majors si hi hagués hagut una intervenció administrativa aleshores, en lloc de deixar que les coses anessin més lluny, arribant a un enfrontament com el que es va produir l’1-O, amb una intervenció policial que va ser un desastre, i arribant al drama de la DUI fallida i la repressió que ha vingut després".

Així doncs, Rabell considera que s'hauria d'haver intervingut el govern català el dia que es va aprovar la llei del referèndum per una majoria democràtica al Parlament de Catalunya. Malgrat que continua reclamant un model federal per l'estat espanyol, les idees contrasten amb la pràctica que l'exdiputat hauria aplicat. I sobre el procés assegura que cada cop va tenint "una mirada més crítica" de la seva dinàmica. A més, compara el projecte independentista amb "l'esbós d'un estat autoritari".

Recolzat per Coscubiela

En l'entrevista, s'aclara que Rabell "exerceix de jubilat" i té un llibre pendent de publicar del que no es coneix cap mena de detall. El seu punt de vista sobre aplicar un 155 radical, pràcticament un mes abans del referèndum de fa tres anys, ha estat aplaudit per qui va ser el seu company de partit, Joan Coscubiela. L'exdiputat i ara director de l'Escola de Treball de Comissions Obreres, ha mencionat l'entrevista a través de twitter.