Quina Catalunya vol el president del govern espanyol, Pedro Sánchez? Això és el que es pregunta el president de la Generalitat, Quim Torra, que li ha exigit que posi sobre la taula el seu full de ruta respecte de Catalunya. "M'agradaria que Sánchez m'expliqui quins plans té per a Catalunya", ha exposat el president. Ha estat aquest matí, just després de realitzar una visita als presos polítics a la presó d'Estremera.

"És urgent que ens veiem i que Catalunya sàpiga si estem davant del PSOE que va despenalitzar el referèndum o el que va basar el 155", s'ha preguntat el president, que ha confirmat que ha mantingut una conversa amb el president espanyol en la qual han decidit quedar com més aviat millor.

A la sortida del centre penitenciari, Torra ha carregat contra la justícia espanyola. "El problema no és de l'independentisme, és de la justícia espanyola", ha exposat el cap de l'executiu català. En aquest sentit, Torra s'ha preguntat si l'Estat "vol que s'apliqui justícia o només vol escarmentar", ha sentenciat. De fet, dirigint-se a Sánchez, ha arribat a exigir-li saber si considera que hi ha delicte de rebel·lió en l'actuació del Govern de Puigdemont.

Torra Estremera Guardia Civil - Efe

Foto: Efe

A part, el president Torra ha explicat que les autoritzacions perquè els nous consellers puguin realitzar l'intercanvi de carteres ja estan en tràmit. En aquesta línia, ha agraït al Ministeri d'Interior les gestions perquè estigui contribuint a facilitar el relleu. "Agraeixo la seva decisió de facilitar la creació de Govern", ha expressat en un to dialogant.

Segona visita en 15 dies

Torra ha visitat aquest matí els consellers empresonats al centre penitenciari d'Estremera. Ha estat la segona vegada en quinze dies que té una trobada amb l'exvicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva, a qui el president ha promès restituir quan sigui possible.

La visita de Torra als polítics independentistes presos es produeix dos dies després que els nous membres del Govern prometessin el càrrec en un acte solemne.