El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat en evidència el diputat del PSC al Congrés José Zaragoza, després que aquest ha acusat el president de "xenòfob" quan ha confós un poema antifranquista de Màrius Torres amb un escrit del mariscal Pétain.

"Arribant a Lleida, allà on la terra no sabrà mai mentir", ha piulat aquest matí el president Torra quan anava a l'Aplec del Caragol de Lleida. 

Zaragoza ha assegurat que aquestes paraules les havia pronunciat Pétain i ha acusat el president de "seguir en la seva línia xenòfoba". "Vergonya que aquest sigui el president", ha arribat a sentenciar. 

Tanmateix, aquestes paraules formen part de La ciutat llunyana, de l'escriptor lleidatà Màrius Torres. El president Quim Torra ha respost a la piulada fent-se creus del que havia escrit l'ex-secretari d'organització del PSC. "Sr. Zaragoza, és que no m’ho puc creure, de debò", ha assenyalat el president, que ha compartit fins i tot un fragment del poema. 

Aquest poema, molt conegut a Catalunya i famós a Lleida, va ser musicat per la cantant Meritxell Gené en el disc Inesperadament (2008).

 
Les xarxes han esclatat davant l'acusació del diputat socialista. Centenars d'usuaris han defensat les paraules del president i han denunciat les "infàmies".

Finalment, Zaragoza ha admès l'error i ha demanat disculpes al president de la Generalitat.