El president de la Generalitat, Quim Torra, que aquest dimecres està de visita oficial al País Basc on mantindrà una reunió amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, ha defensat que la “causa de la llibertat dels bascos és la causa de la llibertat dels catalans”, admetent però “que cadascú té els seus ritmes”. A més, ha insistit que a Catalunya "ningú demana cap Estatut" i per tant, descarta l'oferta de Pedro Sánchez de fer-ne un de nou perquè "és una pantalla passada". 

Entrevistat a l’espai En Jake d’EiTB, la televisió pública basca, ha reiterat que el Govern no “deixarà mai la bandera del diàleg”, assenyalant que això forma “part de l’ADN català, com el seny”, però ha insistit que no troba prou interlocució per part del Govern espanyol: “En tots aquests mesos les opcions de pastanaga sempre han acabat en pal". De fet, preguntat per la retirada de suport per aprovar els pressupostos espanyols, Torra ha estat concís: “L’oferta de Sánchez van ser més de 200 anys de presó”.

Pel que fa a la dualitat actual, amb un president a la Generalitat i un altre a l’exili, Torra ha volgut deixar clar que “a la Generalitat hi mano jo”, per aclarir que “el líder del nostre moviment és Puigdemont”.

“Els presos no demanaran l’indult”

Finalment, quant al judici contra la cúpula independentista per la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’Octubre del 2017, Torra ha defensat que “l’actitud” en el judici “ha de ser la d’acusar” l'Estat i ha donat per fet que "els presos no demanaran indult" perquè "votar no és delicte, el que és delicte és que et peguin".