L'endemà d'haver rebut la notificació de la querella per desobediència per no haver complert els ultimàtums fixats per la Junta Electoral Central de retirar llaços -grocs i blancs-, el president de la Generalitat ha fet una crida a defensar la llibertat d'expressió i ha cridat als quatre vents que "no viurem amb por, aquest poble no vol viure amb por". Quim Torra ha reivindicat que malgrat els atacs "aquest govern treballa 24h al dia per tirar endavant aquest país". Precisament aquesta és la gran crítica que li plou de l'oposició, que vol forçar-lo a avançar eleccions. 

Durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament, l'encarregada de verbalitzar-ho ha estat la portaveu dels comuns Jèssica Albiach, "li demanem per favor que convoqui eleccions, per la seva desorientació en el tema nacional, per la inacció en l'eix social i per l'excés de gesticulació", ha dit. 

La resposta del president Torra no ha estat només defensiva, sinó que ha aprofitat per disparar contra el govern dels comuns a Barcelona. "Per inacció, la de l'ajuntament i per reprovacions les de l'alcaldessa Colau, fins a set cops l'ha reprovat l'oposició", ha recordat el cap de l'executiu, que ha retret a la batllessa falta de valentia per haver retirat el llaç groc a la primera de canvi. Davant les pressions perquè posi fi a la legislatura, ha estat rotund. "No convocarem eleccions, tenim la majoria suficient per tirar endavant el nostre programa de govern. Seria una gravíssima irresponsabilitat plantejar-se unes eleccions". 

Demà dijous el ple votarà una proposta dels socialistes per exigir al president Torra que se sotmeti a una qüestió de confiança, és a dir, que els 135 diputats de la cambra tornin a votar per veure si encara té majoria. Els comuns ja han anunciat que hi donaran suport. 

"Avui ens hauríem d'abraçar i acomiadar", diu Torra al PP

L'enganxada més àcida ha estat la del president amb el cap de files de PP a Catalunya. Alejandro Fernández ha despertat els riures de l'hemicicle quan ha criticat que el Govern de la Generalitat "mai no ha apostat pel corredor mediterrani ni tampoc pel pacte fiscal". Torra s'hi ha tornat amb ganes, recordant que fa vint anys que Catalunya reivindica aquesta infraestructura. "Déu nos en guard que mai vostès governessin aquest país. Avui ens hauríem de fer una abraçada perquè vostès desapareixeran del Parlament en les properes eleccions catalanes".