Una oportunitat per mobilitzar l'independentisme. Quim Torra ha fet una crida a la mobilització "massiva" davant la "provocació" que, segons diu, suposa la cimera hispanofrancesa del 19 de gener a Barcelona. "Pretén oferir la imatge d’una victòria contra els demòcrates catalans que ni s’ha produït ni es produirà", afegeix en un comunicat compartit a les xarxes socials. A parer seu, la concentració convocada per ANC, Òmnium i Consell per la República ha de constituir "l'esca d'un nou cicle de mobilització popular" independentista. "Ni les renúncies dels partits i governs ni les fantasies del president Sánchez no aconseguiran situar-nos en la conformitat autonòmica a què uns i altres ens volen condemnar", ha conclòs.

Torra crida a la mobilització el 19 de gener

En el text, Quim Torra també afirma que el procés d’independència no s’ha acabat, tal com ha declarat Pedro Sánchez, per l’única raó que Catalunya encara no és una república independent. "Fins que això no sigui una realitat, el moviment independentista català continuarà la lluita per la llibertat al marge del suport institucional que pugui tenir en cada moment". Quant a la divisió i la desmobilització, Torra ha defensat que "els veritables protagonistes i motor del moviment independentista no són els partits, sinó la ciutadania organitzada. Ha estat així des de les consultes populars fins al Primer d’Octubre, passant per les històriques mobilitzacions al carrer", ha recordat.

Una oportunitat per la mobilització popular

D'aquesta manera, l'expresident ha esperonat la ciutadania a demostrar que "la independència és encara l’únic projecte viable per a Catalunya". En aquest sentit, ha defensat que el 19 de gener és una bona oportunitat perquè el moviment es revifi i es torni a mobilitzar: "Diguem ben clar que la via autonòmica no ens ofereix cap solució per als desafiaments econòmics, socials, culturals i lingüístics de la societat catalana. Recuperem el fil que ens ha de portar a proclamar una República Catalana lliure", ha reivindicat.