El president de la Generalitat, Quim Torra, ha condemnat l'atac amb pintura contra l'habitatge del jutge Pablo Llarena perquè està "en contra de qualsevol acció de violència", si bé ha qüestionat també si és "admissible estar un minut a la presó" per convocar el referèndum català i "donar la veu al poble".

En una entrevista concedida a Ràdio Euskadi ha afirmat que no es penedeix d'"haver fet fora Rajoy" del Govern i ha afegit que està esperant per veure si Pedro Sánchez "ens ofereix una oportunitat o, com sempre, tindrem la mateixa resposta per part de qualsevol govern de l'Estat".

Encara que ha valorat que "ara podem reunir-nos i parlar", ha subratllat que no s'ha avançat "ni un pas" en "els grans consensos que hi ha a Catalunya: republicanisme, antirepressió i exercici de dret d'autodeterminació".

"Donaré suport a 2.0"

"Semblava que Pedro Sánchez era una alternativa, però tot el que està fent, aquesta proposta de reforma de l'Estatut, ens sona bastant a un 'donaré suport a 2.0 del president de Zapatero', ha assenyalat Torra, que ha apuntat, no obstant això, que "sempre s'està a temps de corregir".

Per la seva part, ha assegurat, "sempre estarem allà amb la bandera del diàleg i ens asseurem a qualsevol taula perquè és la nostra responsabilitat i perquè tenim el mandat del poble de Catalunya de continuar avançant construint república, però tenint en compte que partim del referèndum de l'1 d'octubre i d'una declaració política d'independència del 27 d'octubre".

Així mateix, ha assenyalat, després de ser preguntat per les candidatures a les pròximes eleccions europees, que sempre ha mantingut que, "per tenir una opció real, els independentistes hem d'anar com més units millor" i ha reiterat la seva aposta per "una gran aliança basada en els tres consensos que ara mateix hi ha en la societat catalana" i que es poden "ampliar" també a "altres pobles de l'Estat".