Celebrar l'aniversari en ple confinament és complicat, més encara si estàs a la presó. És el cas de l'exconseller Joaquim Forn, que aquest dimecres celebra el seu 56è aniversari, el tercer que passa entre reixes. Forn havia començat a sortir per anar a treballar el passat mes de febrer, però la situació de pandèmia pel coronavirus ha deixat en suspens l'aplicació de l'article 100.2 i actualment està vivint la situació d'aïllament social a la presó de Lledoners, igual que la resta de presos i preses polítics. 

Forn ha volgut aprofitar la celebració per agrair "el suport rebut durant aquest temps" i traslladar "molts ànims a tothom". Amb tot, també ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa i ha donat les gràcies al personal sanitari per la seva tasca durant aquests moments convulsos. "Ens en sortirem!", ha afegit en un missatge a les xarxes socials.

Les juntes de tractament de les presons estan aquests dies estudiant si s'envia els presos a passar el confinament a casa. La mesura, que ja s'aplica al 69% dels presos que gaudeixen del tercer grau, es podria aplicar també als que tenen aplicat el 100.2, classificació dels líders independentistes.

Aquest dimarts, però, el Tribunal Suprem va avisar els funcionaris penitenciaris que si deixaven sortir els presos polítics, podrien estar cometent un delicte de prevaricació. Un fet que s'ha interpretat per part del Govern i els partits independentistes com una "amenaça" i un intent de coaccionar la decisió dels treballadors dels centres.