Després de la broma telefònica que van fer dos humoristes de l'emissora rusa Sputnik a la ministre de Defensa, Maria Dolores Cospedal, dient que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, era en realitat un agent secret rus, anomenat Cipollino, molts es pregunten: Qui és en realitat Cipollino?

Doncs com es pot comprovar en el vídeo, Cipollino és el protagonista del conte infantil epònim 'Les aventures de Cipollino' (Le avventure di Cipollino), publicat per primera vegada l'any 1951. Ell és un nen-ceba que lluita contra el tracte injust de la reialesa. El tema principal d'aquest conte d'origen italià és la lluita de les classes baixes contra els poderosos. 

Cipollino i el cavaller Tomaquet en un segell rus l'any 1992

Les aventures de Cipollino és una crítica àcida a l'opressió, el totalitarisme, el feudalisme, a les desigualtats, a les injustícies i a la monarquia. Cal dir que Cipollino va ser molt famós a l'antiga Unió Soviètica, fins el punt de tenir adaptacions al cinema i una adaptació de ballet. Tenint en compte la temàtica principal del conte infantil, l'ingeni dels humoristes russos, després de totes les crítiques rebudes per part de l'Estat espanyol sobre la relació Catalunya-Rússia, ha estat ben buscat sent conscients l'orígen de la història del personatge.