Els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, han fet arribar una queixa als lletrats i als membres del secretariat de la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu per protestar pel trencament per part de l'eurodiputat del Partit Popular Esteban González Pons de la confidencialitat en el procediment del suplicatori.

Junts denuncia en la seva queixa formal que González Pons va abandonar la sala de la comissió abans d'acabar i va assegurar en declaracions als passadissos de la Cambra que hi ha una "clara majoria de la comissió a favor del suplicatori". 

Davant d'aquesta situació els eurodiputats pregunten als serveis de la comissió si és que hi ha hagut canvis en les normes de confidencialitat que envolten el procediment i que inclou la vista que ahir van protagonitzar.

e792ee7f 3ebb 4800 bf29 72c8fb4660d3

González Pons també va explicar durant les seves declaracions que s'havia parlat dins de la comissió de la sentència del Tribunal d'Apel·lacions de Brussel·les contrària a l'euroodre contra el conseller Lluís Puig i va defensar la competència del Suprem assegurant que estava "cansat" d'escoltar eurodiputats que es troben en processos similars que rebutgen l'autoritat dels tribunals suprems.

Precisament, Puigdemont ja havia mostrat públicament abans de començar la sessió el malestar per les declaracions del president de la comissió, l'eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, en què assegurava que la sentència del Tribunal d'Apel·lacions de Brussel·les contra l'euroordre de Puig no afectaria al resultat del procediment. Vázquez va defensar que el Tribunal Suprem és competent per demanar l'euroordre, tot i que la justícia belga ha conclòs el contrari.

 

De fet, els tres polítics independentistes ja han mostrat durant la tramitació del suplicatori les queixes pel fet que només s'ha assignat un ponent per als tres expedients, quan el reglament estableix que cadascun dels afectats hauria de tenir el seu propi ponent.

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont, ahir al Parlament Europeu / ACN