Després de la detenció aquest dijous als Alps francesos de l'històric dirigent d'ETA Jose Antonio Urrutikoetxea, Josu Ternera, l'Audiència Nacional ha donat a conèixer que en l'actualitat consten en vigor quatre requisitòries dels jutjats centrals d'instrucció número 1, 2, 3 i 5 contra el detingut.

Al jutjat 2 vigeix una ordre internacional de detenció (OID) i una ordre Europea de Detenció (OED) per l'atemptat contra una casa caserna de la Guàrdia Civil a Saragossa el 1987 (sumari 8/88, Causa Especial 14/02 de la Sala Segona del Tribunal Suprem).

Al jutjat número 1 té obert sumari per l'assassinat de Luis Maria Hergueta Guinea el 1980, directiu de Michelín (sumari 24/05).

Per la seva part el jutjat número 3 va ordenar el 27 d'octubre de 2015 la seva recerca, detenció i ingrés a la presó després de processar-lo per delicte de lesa humanitat en relació amb delictes d'assassinats.

Finalment, el jutjat número 5 té obert el sumari 35/02 contra Urrutikoetxea per delicte d'integració en organització terrorista.

Les 4 requisitòries tenen cursades les seves respectives OED que estan en vigor. Algun dels jutjats, en espera de la confirmació oficial de la detenció ja ha ordenat traduir al francès les OED.