La demostració de Vox contra la immersió lingüística ha punxat estrepitosament, arreplegant poc més d’un centenar de persones en la convocatòra que havia fet el partit ultra davant del Parlament. Amb tota mena de lemes contra la immersió, l’independentisme i el Govern, els manifestants han escridassat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i diversos diputats de la CUP en la seva sortida de l’edifici. Eren amb els concentrats tots els diputats de Vox, que han aprofitat per donar-se un bany de masses. I qui més ho ha gaudit ha estat el líder de la formació ultra a Catalunya, Ignacio Garriga, que ha estat rebut amb crits de president.

 

En declaracions als mitjans, Garriga ha acusat els membres del Govern de ser uns “matons” per “perseguir” el nen de P5 de Canet de Mar i ha anunciat que la Catalunya “que ha estat condemnada a la mort civil ha dit prou”.

L'amenaça a Aragonès i Cambray

També ha alertat a Aragonès que el "seu temps d'impunitat ha acabat" i que recuperaran aviat la Catalunya que els han arrabassat perquè els pocs manifestants que han acudit a la convocatòria, ha dit, “es convertiran en milers”. I ha confirmat que els serveis jurídics del partit estan acabant de preparar la base legal per denunciar el mateix president i el conseller d’Educació, Josep González Cambray. A més, ha tornat a reclamar la suspensió de l'autonomia i ha acusat el govern espanyol d'"abandonar" els catalans.

ignacio garriga manifestacion vox parlament - eva parey

El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, saluda els concentrats / Foto: Eva Parey

Una de les anècdotes més curioses ha estat que el diputat de la CUP Dani Cornellà s’ha quedat una estona plantat mirant la protesta, cosa que ha exaltat els manifestants ultres que li han demanat que anés a saludar-los.

L'himne espanyol

Durant la breu marxa fins a la Cambra i després davant del mateix edifici, els concentrats no han parat de fer soroll amb sirenes de policia i cantar lemes contra la immersió i de suport a la família de Canet de Mar que va demanar al TSJC que l’escola del seu fill apliqués el 25% de castellà a l’aula. La performance ha acabat amb l'himne d'Espanya, el qual els diputats de Vox han escoltat de cara a la bandera rojigualda que oneja al Parlament "per respecte".

 

Aquesta protesta de Vox ha coincidit amb la visita que el president del PP, Pablo Casado, ha fet aquest matí a Barcelona per reunir-se amb diverses associacions espanyolistes. Casado també ha amenaçat Cambray i el Govern amb els tribunals i amb l'aplicació del 155.

 

Imatge principal: manifestants de Vox davant del Parlament protestant contra la immersió / Foto: Eva Parey