El portaveu del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha demanat un exercici de “responsabilitat” a tota la classe política i, especialment, a aquells dirigents “que juguen, que són absolutament piròmans, que agafen un llumí al mes d’agost i decideixen passejar-se de manera imprudent amb els riscos que això comporta”.

En clara al·lusió a Ciutadans, Eduard Pujol ha demanat als que es vanten de dir que treballen pels problemes reals de la gent de Catalunya, que “no juguin més a buscar l’incident, la polèmica i el marc de confrontació que no es dona ni es donarà”.

Espai públic

El portaveu de JxCat defensa que l’espai públic és un indret de “democràcia” on hi tenen cabuda “tots els accents de pluralitat i d’expressió”. Pujol ha defensat que l’espai públic no pot ser neutral perquè un espai “sense color, to, vida ni accent només passa a les dictadures”. 

Pujol ha afirmat que el compromís de JxCat és garantir l’expressió “de tots els accents polítics” dins el respecte del marc de convivència. “No ens faran cedir al xantatge emocional que ens porta a la confrontació”, ha avisat. Pujol ha advertit que no els faran “callar” i que seguiran reivindicant que hi ha “una situació injusta de gent a la presó”. 

Censura a les agressions

Pujol ha manifestat que censuren “totes les agressions”. “Aquest és un país de pau, el nostre valor és el civisme, som el país de Pau Casals i d’aquests valors no ens mourem. Farem el que calgui perquè això no canviï i això no canviarà, perquè la responsabilitat de tots els ciutadans és expressar-se cívicament i mai de forma violenta”, ha argumentat.