El govern espanyol ha aturat el projecte de Corredor 5G del Mediterrani impulsat per la Generalitat i Occitània, segons ha explicat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, a Catalunya Ràdio.

El conseller ha dit que el Ministeri d'Afers Exteriors va trucar a la Comissió Europea (CE) i va "bloquejar" la signatura de l'acord que s'havia de celebrar a Bucarest al juny. "Ni mengen ni ens deixen menjar", ha dit Puigneró, que ha lamentat que el ministeri de Josep Borrell està "obsessionat" amb Catalunya.

Segons un informe del ministeri avançat per Catalunya Ràdio, el document que s'havia de signar no s'adequava al llenguatge jurídic i proposa modificacions com parlar de Catalunya com a regió o part signant i no com a país i que no es parli de ministeri ni de ministre sinó de departament i cap de departament.

Encara sobre el mateix tema, Puigneró ha insistit en la idea que el govern espanyol vol "bloquejar" el Govern a qualsevol preu: "no tenim la sensació que si reformulem el text ens deixin tirar endavant el projecte".

D'altra banda, el conseller s'ha mostrat molt convençut amb el projecte del corredor 5G i per això ha subratllat que no el posarà en perill o que el seu departament prendrà les mesures necessàries perquè tiri endavant.

IdentiCat

La licitació de la base tecnològica del nou model d'identitat digital va arrencar la setmana passada per 550.000 euros amb la intenció del Govern que el projecte sigui una realitat el 2020. El conseller ha indicat que es tracta d'un "projecte d'empoderament ciutadà que servirà per a qualsevol servei que requereixi una identificació, com pot ser votar".