El president a l'exili Carles Puigdemont ha deixat en evidència un empresari català ultra que ha ofert 100.000 euros a qui "el detingui". També ha lamentat que les amenaces "permanents" que rep no tinguin mai conseqüències. "Gent que amenaça de cometre un delicte i sap que no li passarà res perquè ho fa per Espanya", ha escrit Puigdemont a Twitter. 

Puigdemont ha difós aquest missatge després que un empresari català hagi ofert 100.000 euros per la seva detenció. 

Segons explica Alerta Digital, "l'estrateg" és Gerard Bellalta, que diu tenir contactes internacionals i un pla d'acció "fet a consciència" per expulsar Puigdemont de Bèlgica i lliurar-lo a les autoritats espanyoles.

“No vull res a canvi. Només soc un patriota català que vol dir prou a la impunitat de la qual gaudeix Puigdemont per desacreditar internacionalment la imatge d'Espanya", afirma l'empresari. També afegeix que Puigdemont té sort de "ser espanyol" perquè si "fos israelià o un estatunidenc, el Mossad o la CIA l'haurien atrapat fa mesos”.

L'empresari de Vilanova i la Geltrú té la intenció d'exposar el seu pla als líders del PP i Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, i garanteix l'èxit de l'operació, que comptaria fins i tot, segons diu, amb la cooperació de membres dels cossos i forces de seguretat de Bèlgica i França. Un dispositiu que, segons els seus càlculs, sumaria uns cent mil euros i que ell mateix fiançaria.

L'advocat Gonzalo Boye ha mostrat públicament suport a Puigdemont i espera que tant la fiscalia com la Guàrdia Civil hi hagin "intervingut". 

L'empresari Gerard Bellalta, que és també president d'un denominat Círculo de Empresarios de Tabarnia, apareix assíduament a les informacions del diari Alerta Digital. L'any 2015 va ser alcaldable a l'Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals per Soluciones Ciudadanas, partit que ell mateix va fundar.