El president a l'exili, Carles Puigdemont, creu que els arguments que s'han sentit en les darreres setmanes per justificar la suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament no són més que una "excusa" motivada pel "partidisme". En aquest sentit, Puigdemont s'ha fet ressò en un missatge a Twitter del discurs de Borràs, que ha titllat els partits que l'han suspès d'"hipòcrites", i ha opinat que les justificacions que han ofert per votar a favor de la suspensió són "d'un cinisme monumental", tenint en compte que aquest mateix dimecres es va reunir la taula de diàleg, un espai on, a parer seu, "s'intenta enterrar l'independentisme". Paral·lelament, l'eurodiputat i exconseller, Toni Comín, també ha reaccionat a la notícia per Twitter, on ha opinat que la d'avui es tracta d'una "pàgina negra del procés independentista".

🔴 Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament | DIRECTE

TUIT toni comin reaccio suspensio presidenta laura borras  

"Enterrar l'independentisme"

El president Puigdemont ha expressat en una piulada el seu rebuig a la decisió de la Mesa del Parlament de suspendre Borràs. Segons ell, els qui l'han fet caure han posat els "les ferides partidistes" per davant del moviment independentista, tot emprant la protecció del procés com una "excusa" per afavorir els seus interessos. D'altra banda, el president ha opinat que tot plegat és digne d'un "cinisme monumental" quan passa tan sols unes hores després de la reunió de la taula de diàleg a la Moncloa i els acords que en van sorgir, fet que ja va titllar d'"error molt greu" per al futur del procés, en considerar que s'abandona la lluita per l'autodeterminació.

Legitimar l'adversari i dividir l'independentisme

Tant el president Puigdemont com l'eurodiputat Toni Comín han coincidit en el fet que la suspensió dels drets i deures de Borràs "legitima" la repressió de l'Estat, perquè pren per bones les acusacions de la justícia espanyola, i divideix encara més el moviment independentista entre partits. En aquest sentit, Comín ha opinat que la persecució judicial de la presidenta de Junts per la seva ideologia política és "òbvia". En el seu missatge a Twitter, Comín ha lamentat, de manera més general, que la jornada d'avui és "una pàgina negra del procés independentista".