Amb motiu del segon aniversari del 20-S, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha escrit un fil de Twitter en què demana "sentit d’estat" i esperit de "combat democràtic", i assegura que no es pot abandonar "llevat que desitgem dificultar qualsevol camí que porti a la plena independència".

Puigdemont ha alertat que "només ens tenim a nosaltres per defensar-nos", i considera que "si no ho fem perquè resulta que tenim comptes pendents amb els que ens han decebut (fins i tot tenint la raó), la defensa de la república s’afebleix enormement".

Així mateix, el president ha destacat que la frase "ho tornarem a fer" es refereix a "actuar cada vegada que ens toquen els drets i la dignitat". "Com ho faria qualsevol altre poble del món", ha afegit.

En el fil, Puigdemont ha recordat que "avui fa dos anys que la maquinària repressora de l'estat espanyol començava la fase de la confrontació amb la democràcia catalana", i ha donat les gràcies a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart per haver estat "la veu de la dignitat".